Çorbalar

Gaziantep Usulü Çorbalar

Alaca Çorbası
Ali Nazik, eli nazik,ala nazik ismi gibi yapılışı da yöreden yöreye evden eve farklılık gösteren bu yemek patlıcan severlerin göz bebeği. Eğer uğraşmayı seviyorsanız ve keskin bir bıçağınız varsa sebzeleri uzun uzun kıyıp keyfini çıkarabilirsiniz. ...
Bulgur ya da dövmeyi, pazı, ıspanak vb. otlarla, sebzelerle kaynatıp yoğurtlayarak yapılan yemek. Etlisi makbul olanıdır. Kuru bamyadan, kabaktan yapılanı bile vardır....
Pilavı en çok Araplar ve biz yaparız.Çeşit çeşit pilav yaparız düğünlerde ,mevlitlerde, hemen her akşam yemeginde( ya makarna ya pilav) pilavsız olmaz. Lokantaların olmazsa olmazı, kurufasülyenin en kadim dostudur pilav. Bir kadının iyi bir aşçı olup olmadıgının göstergesidir.
Eğer çalışıyorsanız ve vakit sıkıntısı yaşıyorsanız; iş dönüşü ik ayağınız bir pabuca girerek bir kaç çeşt yemek yapmayı ve iftar sofrasının başında tam saatinde oturuyor olmayı başarmak zorunda iseniz iki seçeneğiniz oluyor;
Öcce görünüş ve tat olarak, bildiğimiz mücvere benziyor ama içinde kabak ve dereotu yok. Gerçekten çok lezzetli hem çayın yanında, hemde akşam yemeğinde, ister sıcak, ister soğuk meze olarak yenilebilir. ...
Muhammara Güneydoğu Anadolu (özellikle Antep) mutfağından bir lezzet. Bu lezzetli meze normalde acı pul biberden, biber limonsuyu ile ıslatılarak ekmek ve diğer malzemelerin eklenmesi ile yapılıyor, siz acılığını azaltmak ve pratiklik sağlamak için acı-tatlı karışık biber salçası ve domates salçası ...
Yoğurtlu yuvarlama
Gaziantep'in vazgeçilmez yemeklerinden biridir.Ekşili ya da yoğurlu şekilde sunum yapılır pişman olmayacağınıza eminim şimdiden afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Antep Sofrası © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes