Maş Çorbası

Maş Çorbası

Maş Çorbası Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı maş
  • 1 adet kurutulmuş kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş tarhın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 12 bardak su

Maş Çorbası Yapılışı


Bir tencereye maş alınarak üzerine 6 bardak su eklenip kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığında maşların kabukları üste çıkar ve bunlar kevgir ile alınıp kalan 6 bardak su tencereye eklenir. Halka şeklinde doğranan soğan, pirinç, salça, kuru kırmızıbiber (doğranmış) ve tuz eklenerek pirinçler açılıncaya kadar pişirilir. Bir tavada ısıtılan yağa, soğuyunca tarhın ve kırmızı biber eklenip çorbaya ilave edilir. Yemek servise hazırdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Antep Sofrası © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes