Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 200 gr yağsız kıyma
- 2 adet soğan
- 1 kg yoğurt
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- kuru nane
- tuz
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı
1 su bardağı ince bulguru soğuk su ile ıslatın bir su bardağı ile ıslatsanız uygundur.15-20 dk beklesin.
etinizi ve bulgurunuzu 3 eşit parçaya bölün dörde böldüğünüz soğanlarıda eşit olarak içlerine koyun ve bir güzel rondodan geçirin. birazcık tuz atın.
yumuşayan bu karışımı bir güzel yoğurun.
macun gibi olunca elinizi ıslatarak yuvarlayın.
kaynar suda 5 dk haşlayın haşlanınca su yüzüne çıkacaği için anlarsınız pişip pişmediğini haşlanınca süzgeçle alın bir kaseye koyun.
büyükçe bir tencerede pirincinizi haşlayın ve içine haşlanmış nohutlarınızıda ekleyin. tuzunuzu ilave edin.
yoğurdunuzu sıcak su ile ılıtarak bu haşlanmış pirinç ve nohutun içine yavaş yavaş koyun kesilmesin.
haşlanmış yuvalamalarınızıda ekleyin ve altını kapatın.üzerine tereyağında kızdırdığınız naneyide ekleyip servis yapın
0 yorum:
Yorum Gönder