skip to main |
skip to sidebar
Tas Kebabı
Tas Kebabı Tarifi
Malzemeler :
Bir Kilo kemikli kaburga eti (Kuşbaşıda kullanabilirsiniz)
Onbeş-Yirmi Adet arpacık soğan (isteyen az koyabilir)
İki Adet orta boy patates
Üç Su bardağı sıcak su
İki Yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı :
Etleri kemikleriyle beraber iki parmak
iriliğinde keselim. Soğanların kabuklarını soyalım. Patateslerin de
kabuklarını soyalım küp küp keselim. Derin bir bakır kap içerisine
soğanları, patatesi ve eti alalım. Tuz ve karabiber serpelim. Tabanı
kalın bir bakır tavayı tas üzerine kapatalım ve ters çevirelim. Üstüne
bir ağırlık ekleyelim.Tepsinin yan tarafından bir su bardağı kadar su
ekleyip kaynatalım kısıt ateşte. Et yumuşayana kadar pişirelim. Suyu
çekildikçe az az su ekleyelim (yarım su bardağı).Etlerin piştiğinden
emin olunca tepsinin yan tarafından iki su bardağı sıcak su ve
tereyağı ekleyelim. Yirmi dakika dinlendirelim, dinlendikten sonra
servise hazır. Tercihen bakır kapta servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder