Tas Kebabı

Tas Kebabı Tarifi

Malzemeler :


Bir Kilo kemikli kaburga eti (Kuşbaşıda kullanabilirsiniz)
Onbeş-Yirmi Adet arpacık soğan (isteyen az koyabilir)
İki Adet orta boy patates
Üç Su bardağı sıcak su
İki Yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı :


Etleri kemikleriyle beraber iki parmak iriliğinde keselim. Soğanların kabuklarını soyalım. Patateslerin de kabuklarını soyalım küp küp keselim. Derin bir bakır kap içerisine soğanları, patatesi ve eti alalım. Tuz ve karabiber serpelim. Tabanı kalın bir bakır tavayı tas üzerine kapatalım ve ters çevirelim. Üstüne bir ağırlık ekleyelim.Tepsinin yan tarafından bir su bardağı kadar su ekleyip kaynatalım kısıt ateşte. Et yumuşayana kadar pişirelim. Suyu çekildikçe az az su ekleyelim (yarım su bardağı).Etlerin piştiğinden emin olunca tepsinin yan tarafından iki su bardağı sıcak su ve tereyağı ekleyelim. Yirmi dakika dinlendirelim, dinlendikten sonra servise hazır. Tercihen bakır kapta servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Antep Sofrası © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes