Cağırtlak Kebabı

Cağırtlak Kebabı Tarifi

Cağırtlak Kebabı Malzemeler

  • 30 gr ciğer çözü (ciğer yağı)
  • 150 gr kuzu ciğeri(4 şiş)


Piyaz Malzemesi


  • 1 adet küçük baş kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz,
  • Sumak ekşisi
  • Yetercince tuz, karabiber, kimyon
  • Kırmızı pul biber.

Cağırtlak Kebabı Yapılışı

Ciğer ve Ciğer çözü kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. 3 tike ciğer 1 tike çöz olacak şekilde saplanır. Şişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir.
Piyazın Hazırlanışı: Maydonoz ince doğranır, sumak ekşisiyle karıştırılır, Soğan ince bir şekilde doğranarak karıştırılır, hazırlanan piyaz tabaktaki ciğerin yanına limon, yeşil biber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte hafiften tuz, biber, kimyon koyularak servise sunulur. Yanında ayran tavsiye edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Antep Sofrası © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes