Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası

Süzme Mercimek Çorbası Malzemeler

  • 25 gr. un
  • 50 gr. küçük doğranmış
    kızarmış ekmek
  • 250 gr. kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 50 gr. margarin
  • 1 adet soğan-1 adet limon
  • 2 adet ilikli kemik
  • 50 gr. tereyağı
  • 5 bardak su-Tuz, kimyon, kırmızıbiber

Süzme Mercimek Çorbası Yapılışı


Mercimekleri iyice yıkayın. Bir tencereye yıkanmış olan mercimek ve ilikli kemik konur. Soyulmuş patates ve soğan tüm olarak ve tuz ile 5 bardak su ilave edilip ocağa konur. Kaynatılırken üzerindeki kefi alınır. Kaynarken ara sıra çırpılır. Karışım 45 dk. piştikten sonra tel süzgeçten geçirilir. Tencereye yağ konur ve eritilir. Daha sonra yağa un ilave edilip çırpılır, un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra su ve hazırlanan mercimek aktarılır. İçine kızarmış ekmek ve kimyonu ilave edilir. Ayrı bir tavada yakılan tereyağının üzerine kırmızıbiber atılıp buda çorbanın üzerine dökülür. Çorba servise hazırdır.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Antep Sofrası © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes