Kaymaklı Tatlı

Kaymaklı Tatlı

Kaymaklı Tatlı Malzemeler

  • 3 kaşık irmik
  • 150 gr. fıstık içi
  • 3 adet yufka
  • 1.5 bardak süt
  • 75 gr. tereyağı
  • sıvıyağ

Şerbeti İçin

  • 3 bardak şeker
  • 1.5 bardak su

Küçük bir parça limonun suyu Kaymaklı Tatlı Yapılışı


Süt ve irmiği bir tavaya alıp ocağa alın, biraz karıştırarak katılaşana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
3 adet yufkanızı tepsinizin boyuna göre ölçerek yuvaklak olarak kesin. Parçalarını bir kenara kestiğiniz 3 tane yuvarlak parçayı ayrı bir kenara alın.Tereyağını bir tavada eritin. Tepsinin altını sıvıyağ ile yağlayın(yanacağı için tereyağı kullanmıyoruz). Tepsiye dizeceğiniz yufkaları, altına ve üstüne tüm yuvarlak parçalar gelecek şekilde ve yufka katlarının aralarına eritilmiş tereyağı dökerek diziyoruz.
Yufkalı katların ortasına gelindiğinde önce hazırlanıp soğutulan irmikli kaymağı eşit olarak yayıyoruz (soğuduğu sırada çok katılaştıysa biraz sütle açabilirsiniz) onun üzerine de toz fıstığı serpiyoruz. Biz tatlımızı kadayıf pişirecek aparat yardımı ile ocak üzerinde pişirdiğimizden her iki taraf ayrı ayrı pişti. Bu yüzden üste birşey sürmedik ama fırında pişirecekseniz eğer kurumaması için üzerine de bir fırça veya kaşıkla sıvıyağ sürmelisiniz.(Fırında pişirmeden önce tatlıyı dilimlemelisiniz) (Eğer ocakta pişiriyorsanız)alt taraf piştikten sonra aynı büyüklükteki ikinci tepsinizi de sıvıyağla yağlayın ve buna geçirip diğer tarafı da kızarana kadar pişirin. Tatlıyı dilimleyin.
Piştiği sırada şerbetini hazırlayın. Şekeri bir tencereye alıp üzerine suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve 3-4 dk kaynatın.
Şerbetli tatlılarda birinin soğuk birinin sıcak olması gerektiğini söylerler ama babam ikisi de sıcakken döküyorum ben dedi. Şerbetini çektikten sonra ikram edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Antep Sofrası © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes