Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Malzemeler
- 1 paket margarin
- yarım paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1 kahve fincanı sıvıyağı
- 1 çay bardağı pudraşekeri
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
İçi İçin
- 3 tane elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su badağı dövülmüş ceviz
- yarım su bardağı tozşeker
Üzeri İçin
- Pudra şekeri
Yumurta,
margarin, kabartma tozu, sıvıyağı, pudraşekeri, vanilya ve aldığı
kadar unu karıştırıp, yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru nemli bir bez ile
örtüp 10 dakika dinlendirin.
Elmayı soyup rendeleyin tavaya alıp pişirin, içine şeker, ceviz ve tarçın ilave edip soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile açın.
Küçük karelere kesin ve içine elmalı, cevizli harçtan koyun. Karenin çapraz karşılıklı köşeleri ortaya doğru katlayın ve birbirine tutturun. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 derece ayarlı, önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra pudraşekerine serpip, servis yapın.
Elmayı soyup rendeleyin tavaya alıp pişirin, içine şeker, ceviz ve tarçın ilave edip soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile açın.
Küçük karelere kesin ve içine elmalı, cevizli harçtan koyun. Karenin çapraz karşılıklı köşeleri ortaya doğru katlayın ve birbirine tutturun. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 derece ayarlı, önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra pudraşekerine serpip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder