Acılı Ezme

Acılı Ezme Tarifi

Malzemeler

4 domates
2 sivri biber
1 orta boy soğan
2 diş sarmısak (isteyen koymayabilir)

1 demet maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
limon suyu, nar ekşisi, sumak, pul biber ve tuz (isteğinize göre ayarlayın )


Yapılışı

Domateslerin kabuklarını soyun, minik parçalar halinde doğrayın. Sivri biberlerin sap ve tohumlarını çıkartın, ince halkalar şeklinde kesin. Soğanları ince ince çentin. Sarmısakları çok küçük parçalar halinde kıyın. Maydanozu sadece yapraklarını doğrayın. Domates, biber, soğan, sarmısak ve maydanozu bir salata kabına koyun, üzerlerine zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sumak, pul biber ve tuz koyarak iyice karıştırın, salatayı servis tabağına alın. Ezme üzerine iri parçalar halinde ceviz koymak farklı bir lezzet demek ve tabağınızı istediğiniz gibi süsleyin.

1 yorum:

  1. Bayılırım bu ezmeye Elinize sağlık siteniz hayırlı olsun

    YanıtlaSil

 
  • Antep Sofrası © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes