skip to main |
skip to sidebar
Kereviç
Kereviç Tarifi
Kereviç Malzemeler
- Aldığı kadar un
- 1 bardak pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
- 1 paket margarin
İçi İçin
- 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya Antep fıstığı
- 1/3 çay kaşığı karanfil
- 2 kaşık şeker
- Dışına kullanmak için 1 çay bardağı çekilmiş Antep fıstığı veya ceviz
Kereviç Yapılışı
İç
malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın. Hamur malzemelerinin
hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi içini oyup iç
malzemenizden 1-2 tatlı kaşığı doldurun. İçini doldurduğunuz
hamurunuzun ağzını hafifçe kapatıp çok bastırmadan uçlarını
birleştirin. Doldurduğunuz hamurun kapattığınız uçların karşı tarafına
denk gelen kısmını fıstık içine batırıp fıstıklı tarafı içe gelecek
şekilde kalıba koyun. Üzerine hafifçe bastırarak kalıbın şeklini
verdirin (hafif bastırmaya dikkat edin, sert bastırırsanız piştikten
sonra sert bir kereviçiniz olur). Yağladığınız Fırın tepsisine
kalıptaki hamuru ters çevirip çıkarın.180 derece fırında üzeri
pembeleşmeden çıkacak şekilde pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder