Kereviç

Kereviç Tarifi

Kereviç Malzemeler

  • Aldığı kadar un
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 1 paket margarin

İçi İçin

  • 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya Antep fıstığı
  • 1/3 çay kaşığı karanfil
  • 2 kaşık şeker
  • Dışına kullanmak için 1 çay bardağı çekilmiş Antep fıstığı veya ceviz

Kereviç Yapılışı

İç malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın. Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi içini oyup iç malzemenizden 1-2 tatlı kaşığı doldurun. İçini doldurduğunuz hamurunuzun ağzını hafifçe kapatıp çok bastırmadan uçlarını birleştirin. Doldurduğunuz hamurun kapattığınız uçların karşı tarafına denk gelen kısmını fıstık içine batırıp fıstıklı tarafı içe gelecek şekilde kalıba koyun. Üzerine hafifçe bastırarak kalıbın şeklini verdirin (hafif bastırmaya dikkat edin, sert bastırırsanız piştikten sonra sert bir kereviçiniz olur). Yağladığınız Fırın tepsisine kalıptaki hamuru ters çevirip çıkarın.180 derece fırında üzeri pembeleşmeden çıkacak şekilde pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Antep Sofrası © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes