Ekmek Kebabı

Ekmek Kebabı Tarifi

Ekmek Kebabı Malzemeler

  • 4 kepçe süzme yoğurt
  • 3 adet pide (Antep pidesinin adedi yaklaşık 134 gr. oluyor)
  • 2-3 diş sarımsak
  • 300 gr. kıyma
  • sıvıyağ,tuz,karabiber,pulbiber
  • Tereyağı

Ekmek Kebabı Yapılışı

Yoğurdu derin bir tavanın içine alıp ocağın kısıt ateşinde karıştırarak ısıtın. Ama dikkatli olun, çünkü yoğurt ekşiyebilir. Ezdiğiniz sarımsakları ve biraz tuzu yoğurda karıştırın. Pideyi ikişer cm küpler halinde doğrayın. Kıymayı bir tavaya alıp kavurmaya başlayın (etinizin yağına göre yağ takviyesi yaparak). Kavrulmaya yakın etin içine tuz,karabiber ve pulbiber atın. Bu sırada Bir borcam tepsiye kestiğiniz ekmekleri alın, üzerine yoğurdu gezdirin (ben büyük boy yuvarlak borcam kullandım) Ekmeklerin en üstüne kıymayı yayıp arzunuza göre tereyağı eritip yemeğin üzerine gezdirdikten sonra ikram edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Antep Sofrası © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes