skip to main |
skip to sidebar
Börek Çorbası
Börek Çorbası Tarifi
Börek Çorbası Malzemeleri
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 250 gr az yağlı kıyma
- 1 soğan
- 500 gr kemiksiz kuzu but
- 2 su bardağı un
- 1 kg yoğurt
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Nane
- Karabiber
- Kırmızı tozbiber
Börek Çorbası Yapılışı
S
oğanı ince ince kıyın. Tencerede 1 kaşık
tereyağını eritip kıymayı kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı tozbiber
ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Tencereyi ocaktan alıp
soğumaya bırakın. Kuzu etini kuşbaşı doğrayıp kavurun. Tuz serpip
haşlanmış nohudu ekleyin. Üzerini geçinceye kadar sıcak su ekleyip
pişirin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. 1
yumurta, tuz ve azar azar ılık su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru iki parçaya ayırın. Parçalardan birini çok ince olmayacak
şekilde açıp kıymalı malzemenin yarısını üzerine serpin ve yayın.
Yufkayı oklavaya sarıp oklavayı çıkarın. Diğer yufkayı da aynı şekilde
hazırlayın. Rulo yufkayı 2 santimlik parçalar halinde kesin. Her bir
parçayı üçgen şeklinde katlayıp kenarlarını bastırarak kapatın.
Hazırladığınız mantıları etli nohuda ekleyip pişirip. Yoğurt, tuz ve 1
yumurtayı çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 kaşık ekleyip yoğurtlu
karışımı azar azar çorbaya ilave edin. Naneyi 1 kaşık tereyağında
kızdırıp üzerine gezdirin.
0 yorum:
Yorum Gönder