Altı Ezmeli Tike Kebabı

Altı Ezmeli Tike Kebabı Tarifi

Altı Ezmeli Tike Kebabı Malzemeler

  • 100 gr kuyruk,1 kg kebaplık et

Terbiye İçin

  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 3 -4 diş sarımsak
  • Tuz ve karabiber, yeni bahar

Sos İçin

  • 3-4 adet sivri yeşil biber
  • 4 -5adet domates

Altı Ezmeli Tike Kebabı Yapılışı

Etler ve yağlar doğranır ve terbiye malzemesi ile karıştırılır. Daha sonra 3 tike et 1 tike yağ olmak üzere saplanır. Domates ve biberlerde şişlere saplanıp pişirilir. Bir tabağa domatesler piştikten sonra kabukları soyulup tabağın içinde ezilir. Pişen etlerde şişten çıkarılıp domatesin üzerine konur. Birlikte karıştırılır ve afiyetle yenir. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Antep Sofrası © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes