skip to main |
skip to sidebar
Altı Ezmeli Tike Kebabı
Altı Ezmeli Tike Kebabı Tarifi
Altı Ezmeli Tike Kebabı Malzemeler
- 100 gr kuyruk,1 kg kebaplık et
Terbiye İçin
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 3 -4 diş sarımsak
- Tuz ve karabiber, yeni bahar
Sos İçin
- 3-4 adet sivri yeşil biber
- 4 -5adet domates
Altı Ezmeli Tike Kebabı Yapılışı
Etler ve yağlar
doğranır ve terbiye malzemesi ile karıştırılır. Daha sonra 3 tike et 1
tike yağ olmak üzere saplanır. Domates ve biberlerde şişlere saplanıp
pişirilir. Bir tabağa domatesler piştikten sonra kabukları soyulup
tabağın içinde ezilir. Pişen etlerde şişten çıkarılıp domatesin
üzerine konur. Birlikte karıştırılır ve afiyetle yenir.
0 yorum:
Yorum Gönder