skip to main |
skip to sidebar
Şekerli Börek
Şekerli Börek Tarifi
Hamur İçin
- 300 gr. un
- Yarım paket yas maya
- 1-2 kasik sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeterince su
Üzerine
- 250- 300 gr. lor veya tuzssuz herhangi bir peynir
- 150 gr. şeker
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı dolusu oda ısısında tereyağı
Şekerli Peynir Böreği Yapılışı
Tereyağı eritilir ve diğer
malzemelerle karıştırılır. Hamur yoğurulup mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan yumurtadan küçük bezeler koparılarak uzun pide
hamuru (elips şeklinde) şeklinde açılır. Açılan hamurlar yağlanmış
veya kağıt serilmiş tepsiye ikişer tane konur. Hamurun üzerine iki
kaşık kadar peynirli içten konarak düzgünce yayılır. ( İçin miktarını
zevkinize göre ayarlayın.) Hamurun kenarları içe doğru 1-2 cm.
katlanıp bastırılır ve uçlarına su sürülerek yapıştırılır. 200° de
kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder