Şekerli Börek

Şekerli Börek Tarifi

Hamur İçin

  • 300 gr. un
  • Yarım paket yas maya
  • 1-2 kasik sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeterince su

Üzerine

  • 250- 300 gr. lor veya tuzssuz herhangi bir peynir
  • 150 gr. şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu oda ısısında tereyağı

Şekerli Peynir Böreği Yapılışı

Tereyağı eritilir ve diğer malzemelerle karıştırılır. Hamur yoğurulup mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan yumurtadan küçük bezeler koparılarak uzun pide hamuru (elips şeklinde) şeklinde açılır. Açılan hamurlar yağlanmış veya kağıt serilmiş tepsiye ikişer tane konur. Hamurun üzerine iki kaşık kadar peynirli içten konarak düzgünce yayılır. ( İçin miktarını zevkinize göre ayarlayın.) Hamurun kenarları içe doğru 1-2 cm. katlanıp bastırılır ve uçlarına su sürülerek yapıştırılır. 200° de kızarana kadar pişirilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Antep Sofrası © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes